De leerlingen van het 6e jaar economie-wiskunde van het Sint-Jozefscollege (campus Collegestraat) uit Herentals hebben de prestigieuze Generation Euro Students’ Award van de Nationale Bank van België gewonnen.



In deze wedstrijd moeten de leerlingen proberen te voorspellen welke beslissing de Europese Centrale Bank de volgende maand zal nemen in verband met de hoogte van de rente in de eurozone.

Na een online quiz werden in Vlaanderen 20 scholen geselecteerd. Deze scholen moesten daarna in een essay hun voorspelling in verband met de hoogte van de rente in de eurozone motiveren. Hierna bleven er nog vijf Vlaamse finalisten over.

Maren Libbrecht, Simon Luyten, Marianne Peeters, Lisa Topff en Sandra Vandeloo overtuigden de jury onder leiding van de gouverneur van de Nationale Bank van België, Luc Coene, van hun economisch en monetair inzicht.

Ze klopten met een sterke powerpointpresentatie hun concurrenten uit Kasterlee, Mol, Hoogstraten en Sint-Niklaas.

Jentl Govaerts en Ruben Vleugels die de presentatie mee hadden voorbereid en Dirk Struyfs, hun coach en leraar economie, genoten in het auditorium van de Nationale Bank van België mee van deze overwinning.

Naast aankoopbonnen voor de winnende ploeg en een cheque voor de school, mogen de leerlingen en hun begeleider op 17 en 18 april naar de Europese Centrale Bank in Frankfurt, waar een ontmoeting met Mario Draghi, de gouverneur van de Europese Centrale Bank, op het programma staat.